Voor Nederlandse bedrijven : onze site herkent niet automatisch BTW nummers.

Wanneer u intra-communautair (BTW vrij) wil bestellen, maak dan uw bestelling via onze site en kies bij het afrekenen voor "betaling via overschrijving". Dan sturen we u meteen na uw bestelling een BTW vrije offerte op het emailadres dat u opgaf.

Indien u akkoord gaat met deze offerte, dan kan u betalen via iDeal, visa, bankoverschrijving, ... via de betaallink die we meesturen met de offerte.

http://schema.org/InStock

Brandstof druk test tool, voor lage druk- / voortoevoer systemen op diesel - / common rail motoren

Productcode: 120797
Beschikbaarheid: 1

139,00 €

- +

Brandstofdruk testkit voor het controleren van het lagedruk circuit van dieselinjectiesystemen.

Met dit assortiment manometers en adapterslangen kan op de meeste dieselmotoren een betrouwbaar meting worden uitgevoerd over de druk voor de hogedrukpomp.

Afwijkingen die optreden aan de lagedrukzijde leiden altijd tot gevolg fouten en problemen aan de hogedrukzijde en worden vaak niet als aparte fout in het foutgeheugen herkend.
Met deze set is zowel een analoge en sensor onafhankelijke evaluatie, als een evaluatie van de werkelijke waarde mogelijk. Dit maakt een betrouwbare controle van vele componenten mogelijk : bijv. brandstof opvoerpomp, brandstofpomp, tankpomp, lekkende leidingen, defecte keerkleppen, defecte injectoren en nog veel meer.

De set biedt een breed scala aan toepassingen en diagnosemogelijkheden. Daarom moeten alle werkstappen vakkundig worden uitgevoerd en moet, indien nodig, rekening worden gehouden met de fabriekant specifieke reparatiedocumenten.

OPMERKING: Let op, gebruik altijd de manometer die nodig is voor de constructie van het brandstofsysteem. Als het voertuig een "InTank" of andere elektrische voortoevoerpomp heeft, ga er dan van uit dat de manometer wordt gebruikt tot 16 bar. Om een ​​defect te voorkomen, raden we daarom aan om de meting te starten met de grotere manometer en na een eerste meting pas over te schakelen naar de kleine manometer.

Voor voertuigen zonder een "in-tank" pomp, die de brandstof alleen uit de tank zuigt met behulp van een voortoevoerpomp op de motor, gebruikt u de kleinere manometer. Dezelfde teststappen als hieronder beschreven kunnen hier worden uitgevoerd om een ​​diagnose te stellen.

Testen die kunnen worden uitgevoerd :

Druktest van de brandstofvoortoevoer of "InTank" pomp :
We raden aan om eerst bij de filterinlaat te meten. Noteer hier de weergegeven waarde. Dit wordt gebruikt om de werkelijke voortoevoerdruk te controleren. Als de motor loopt, moet deze nagenoeg stabiel blijven, ongeacht het toerental.

Doorstroom brandstoffilter controleren :
Een niet ongewoon probleem is een slechte doorstroming (door verstopping of degradatie) van het dieselbrandstoffilter. Met deze set is het mogelijk om de drukval te controleren. Als u dit nog niet heeft gedaan, voer dan eerst de meting uit bij de filterinlaat. Als deze waarde aannemelijk is, herhaal dan de meting aan de filteruitlaat. Vergelijk de waarden om te controleren op onvoldoende doorstroming bij het filter.

Controleren op terugstromende brandstof door een defecte keerklep of lekkage in de leiding :
Laat hiervoor de manometer in de stroomleiding aangesloten nadat de motor is uitgeschakeld. Als je hier aan de motorzijde een vacuüm kunt aflezen, voor de keerklep, dan is de keerklep defect en stroomt de brandstof terug in de tank. Dit is vooral duidelijk bij lange startpogingen.

 

geschikt voor :
Veel lagedrukbrandstofsystemen met fittingen van 7,89 mm. Die zijn in 90% van de voertuigen standaard geïnstalleerd.

Om een ​​zo groot mogelijke dekking van de voertuigen te garanderen, adviseren wij het gebruik van de adapterslangset art.nr. 117010 Brandstofsysteem ontluchtingsgereedschapset, 10 stuks

De set bevat het volgende gereedschap :

1x Buisveermanometer meetbereik -1–1,5 bar met steeknippelaansluiting
1x Buisveermanometer meetbereik 0-16 bar
1x aansluitadapter T-stuk met steekkoppeling voor manometer en Ø7,89 mm lijnsnelkoppeling vrouwelijk
1x aansluiting / adapterslang Ø7,89 mm mannelijk / mannelijk

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar

Inloggen